Alles begint met ademen.

Alles begint met ademen. Met een inademing komen we op de wereld en met een uitademing gaan we. Alles er tussen is adem.

Je kan je adem als je beste vriend zien, hij is je steun als het moeilijk word, hij lost problemen op, hij geeft je ruimte. Het enige wat je moet doen is erop vertrouwen. Je adem voelen, hoe langzaam zuurstof door je neus komt en zich verspreid in heel je lichaam. Elk deel in je lichaam word voorzien van zuurstof die je cellen ruimte geven. Je hele lichaam voelt alsof het een nieuwe boost heeft gekregen.

Je adem voelen is voelen hoe je lichaam uitzet bij inademen en weer krimpt bij uitademen. Eerst rond je longen de beweging voelen en langzaam kan je je hele lichaam voelen meedeinen op je adem.
Meedeinen alsof je op het water drijft, mee met de golven van het water, mee met de golven van het leven. Inademen kom je op het water drijven, laat je je zien. Uitademen ga je in het water, ga je een beetje onder.

Zo is het leven, dan kom je naar buiten en laat je je zien en dan trek je weer terug om jezelf te voeden, te herladen.

Alles is adem.
Elke dag is een ademhaling: ’s ochtends inademen, ’s middags rust, ’s avonds uitademen en ’s nachts tot rust komen.
Elke dag weer opnieuw en opnieuw tot leven komen.

Alles is adem.
Wij leven met adem, maar zo ook de natuur.
Alleen is de beweging veel groter.
Met de lente start de inademing, alles groeit en komt tot bloei.
Met de zomer is de adem in rust, alles komt tot explosie en laat zich ten volle zien.
Met de herfst start de uitademing, we plukken de vruchten van de aarde en de aarde trekt zich terug. De bomen laten hun blaadjes los.
Met de winter is alle weer in rust, stilte, tijd om op te laden voor de volgende golf. Tijd om dromen en plannen te maken vanuit de stilte, vanuit de diepte.

Alles is adem.
Alles komt terug in een adem, cirkelbeweging, de dag en nacht, de seizoenen, de maancyclus, eb en vloed van de zee, het groter geheel.

Alles is adem.
Adem je leven in, laat je zien, ontvang het leven.
Adem je leven uit, laat los wat je niet meer nodig hebt, wees dankbaar.

Dus: adem in….. hou even de adem vast… adem uit… blijf even stil… en laat de volgende adem geboren worden. 🙂 ♥