Tao in de praktijk

Chi zelf massage

Waarbij je je eigen lichaam wakker maakt en verjongt door aanraking (tokkelen, masseren,…) Om snel terug in het hier en nu te komen en het activeren van de Chi flow, energiestroom en zo energie te krijgen.

Innerlijke glimlach

Innerlijke glimlach is een meditatie die zorgt voor rust en ontspanning. Elke glimlach die je in de wereld stuurt komt terug, zo ook in ons lichaam. Met een zachte, liefdevolle glimlach laten we een gevoel van waardering en liefde laten stromen naar onze organen zodat met een respectvol contact spanningen, negatieve emoties omgezet kunnen worden naar een positief en ontspannen lichaam vol energie.

Helende geluiden

Helende geluiden. Het woord zegt het zelf, met geluid geheeld worden. We doen dit met de geluiden van de 5 elementen. De helende geluiden helpen de organen te reinigen van giftstoffen en spanningen.

Hemelse kringloop

Openen van kleine hemelse kringloop is de energie die vrijgekomen is van de vorige oefeningen op te slagen in de Ren Mai en Du Mai meridianen en zo de energie te laten circuleren in het lichaam.

Iron shirt Chi Kung

Innerlijke structuur of boomhouding. Het is een houding om te gronden, te aarden. We leren te staan in onze structuur zonder spieren te gebruiken maar leren terug onze pezen te gebruiken, zodat staan geen moeilijkheid meer is. Je houding word moeiteloos zodat je ook de druk van het leven aankan.

Tao yin yoga

Is een zachte vorm van Chinese yoga met stretch- en versterkingsoefeningen om het lichaam te openen. Aandacht word besteed om tot aan onze grens te gaan, daar de vrijheid hebben om te ademen zodat er meer ruimte, lenigheid en ontspanning ontstaat.